Madordning: Hvad er det?

Madordningen er et måltid som bliver serveret for de elever som er tilmeldt ordningen. Måltidet serveres kl. 11.10. I indskolingen (0. - 3.kl.) serveres maden i Regnbuen og spises i klasserne. For eleverne i mellemtrinnet (4. - 6.kl.) serveres maden i Kasketten.
Menuerne er sammensat ud fra fødevarestyrelsen anbefalinger om sund kost til børn.
Læs nærmere her www.altomkost.dk

Mange menuer serveres i buffet form så det er muligt at sammensætte sin egen menu som man ønsker det. Vi lægger stor vægt på den gode snak hen over bordet og opmuntrer meget til at alle får øst noget godt op på tallerkenen i den mængde de kan spise.
Der serveres hver dag flere forskellig slags grønt enten fint udskåret eller som ”finger-hapser”.
Der serveres hver dag blandet frugt udskåret i mindre stykker.
Der tilbydes ofte groft brød som supplement til menuen.
I mange tilfælde vil det være muligt at få rugbrød med pålæg hvis man fravælger menuen.
Maden bliver tilberedt i Kaskettens køkken som naturligvis er tilmeldt smiley ordningen.
Det er ikke et stort køkken og på nogle punkter har det en begrænset kapacitet. F.eks. er der kun to alm. husholdningsovne og det er således ikke alle menuer vi har mulighed for at lave. I den udstrækning det er muligt laver vi maden fra bunden og bager brødet selv. Men for at ha god økonomi er det nødvendigt at begrænse tidsforbruget og supplerer derfor med købte færdigvarer.

Skal klassen på tur skal man som regel selv sørge for madpakken. Kun i særlige tilfælde, når mindst halvdelen af alle skolens elever skal af sted på den samme tur, får man skolemaden med i madpakker.
Lærerne informerer i hvert tilfælde.

Har man spørgsmål angående madordningen er man velkommen til at kontakte Torben Spejlborg, Hattehuset på tlf.nr. 75803199